• contact@depozitul-de-irigatii.com
  • Str. 1 Decembrie 1918, nr. 2, Darasti-Ilfov, Ilfov

ASPERSOARE si ACCESORII

ASPERSOARE si ACCESORII

Aspersoare pentru coloane de irigatii prin aspersie

Irigarea prin aspersie este metoda care imita ploaia naturala cu ajutorul aspersoarelor. Debitul, raza de udare si modul de pulverizare a jetului de apa eliberat sunt dependente de tipul aspersorului, diametrul duzelor si presiunea de lucru a acestuia. Alegerea aspersoarelor din cadrul oricarui tip de sistem de udare este o etapa esentiala in proiectarea unui sistem eficient de aspersie, adaptat tipului de cultura irigat.

Aspersor aripa ploaie

Depozitul de Irigatii comercializeaza aspersoare pentru sisteme de irigatii prin aspersie tip aripa de ploaie. Aspersoarele sunt selectate astfel incat sa acopere toata gama de aplicatii pentru sisteme de irigatii, in conditii de eficienta maxima, la preturi mici. Aspersoarele de impact sunt realizate din materiale de calitate si asigura o aspersie uniforma si precisa a apei.

Aspersor coloana irigat

Depozitul de Irigatii comercializeaza aspersoare pentru coloane de irigat, cu diametre de 1/2”, ¾” sau 1”, cu unghi de rotatie fix sau reglabil, cu una sau doua duze de diverse diametre. Din punct de vedere hidraulic, aspersoarelor prezentate pe site-ul www.depozitul-de-irigatii.com, pot lucra eficient si in conditii de presiuni scazute (1.5 - 4 bar), asigurand o aspersie a apei uniform distribuita pana la distante de 6 – 18 m.

Aspersor irigatii aripa ploaie

Aspersoarele sunt elementele ce definesc norma de udare si schema de udare din cadrul oricarui sistem de irigatii aripa de ploaie. Alegerea incorecta a aspersoarelor inseamna un sistem de irigatii ineficient.

Cei mai importanti parametrii de care se va tine cont la achizitia aspersoarelor sunt:

  • norma de udare;
  • tipul de cultura;
  • presiunea si cantitatea de apa disponibila la sursa.

Aspersor raza udare

Raza de udare variaza intre 6 si 18 metri, in functie de diametrul duzei sau duzelor (in cazul aspersoarelor cu doua duze) si de presiunea din sistemul de irigatii. Pentru un diametru mare al duzei, raza de udare se va micsora. Raza de udare poate fi micsorata si prin scadarea presiunii din sistem. In fisele tehnice ale fiecarui aspersor se specifica raza de udare a aspersorului pentru diverse presiuni si tipuri de duze.

Unele aspersoare sunt echipate cu ac de difuzie (sau cui de difuzie). Acesta este montat de obicei pe duza principala (pe duza mare in cazul aspersoarelor echipate cu doua duze). Raza de udare si dimensiunea picaturilor de apa pot fi ajustate prin utilizarea cuiului de difuzie (ac de difuzie).

Aspersoare debit

Debitul aspersorului este influențat de asemenea de diametrul duzelor cu care acesta este echipat. Depozitul de Irigatii comercializeaza aspersoare cu debite intre 0.33 mc/h si 4.25 mc/h. Pentru obtinerea unui debit mai mare se va monta cea mai mare duza disponibila. In acelasi timp, se va ridica presiunea din sistem la valoarea maxima admisa de producatorul aspersorului.


Subcategorii