• contact@depozitul-de-irigatii.com
  • Str. 1 Decembrie 1918, nr. 2, Darasti-Ilfov, Ilfov

FITINGURI ARIPA PLOAIE

FITINGURI ARIPA PLOAIE

Fitinguri aripa de ploaie | Depozitul de Irigatii

Fitinguri pentru sisteme de irigatii tip aripa de ploaie | Depozitul de Irigatii

Depozitul de Irigatii furnizeaza toata gama de fitinguri pentru aripa de ploaie: hidrant aripa de ploaie, cot aripa de ploaie, teu aripa de ploaie, dop aripa de ploaie, prelungitor aspersor, adaptor pompa, adaptor s, cruce aripa de ploaie, reductie aripa de ploaie, robinet aripa de ploaie si garnitura aripa ploaie. Toate imbinarile specifice aripilor de ploaie sunt demontabile (imbinari rapide / cu prindere rapida).

Hidrant aripa de ploaie

Prin intermediul hidrantilor, in cadrul sistemului de aspersie de tip aripa de ploaie, se poate amplasa orice consumator. De obicei se monteaza aspersoare, cu ajutorul tijelor rigide de PVC sau trepied.

Cot aripa de ploaie

Montat pe coloana principala de irigatii, cotul aripa de ploaie permite un unghi de 90 grade, util pentru pozitionarea aripii de ploaie in functie de particularitatile solei de irigat sau pentru ocolirea in plan orizontal sau vertical a unui potential obstacol.

Teu aripa de ploaie

Montate pe coloana principala de irigatii, teurile permit amplasarea unor linii de udare secundare (perpendicular pe linia principala) avand acelasi diametru. Pentru a reduce diametrul liniei secundare, se poate utiliza o reductie aripa de ploaie sau teu redus aripa de ploaie.

Alte fitinguri aripa de ploaie

Dop aripa de ploaie - In general, dopul aripa de ploaie se utilizeaza in cadrul aripilor de ploaie pentru inchiderea coloanei principale si / sau coloanelor secundare. In anumite situatii, dopul de capat aripa de ploaie se poate utiliza in locul robinetului de linie (fiind o solutie mai ieftina).

Prelungitor aspersor - In general, in cadrul sistemelor de aspersie cu prindere rapida (cuple rapide, tip aripa de ploaie), legatura hidrant - aspersor se face cu ajutorul prelungitorului aspersorului care se racordeaza la hidrant prin infiletare. Toti hidrantii comercializati de Depozitul de Irigatii sunt prevazuti cu filet interior standard de 1 tol prin intermediul caruia se poate monta tija aspersorului (inaltator aspersor), cu diametrul de 1 tol cu filet exterior

Adaptor pompa - Cu ajutorul adaptorul de pompa, se realizeaza trecerea de la sistemul de cuple rapide mama – tata specifice aripilor de ploaie, la filet exterior standard metric, compatibil cu majoritatea fitingurilor si a tipurilor de racorduri uzuale. Astfel, sistemul de aspersie poate fi conectat la orice tip de racord sau conexiune standard cu filet interior standard.

Adaptor S - Adaptorul S se utilizeaza in cadrul aripilor de ploaie ca piesa de legatura dintre grupul de pompare (motopompa) si coloana de irigatii. Montata in plan vertical, piesa va realiza legatura dintre motopompa si primul tronson al aripii de ploaie, pozat suprateran la cota terenului. Datorita formei specifice „S”, curgerea va fi laminara (fara turbulente si pierderi de sarcina locale).

Cruce aripa de ploaie - Crucile reduse tip aripa de ploaie se utilizeaza in cadrul aripilor de ploaie ori de cate ori este necesara ramificarea si /sau schimbarea de diametru;

Reductie aripa de ploaie

Reductile tip aripa de ploaie se utilizeaza in cadrul aripilor de ploaie liniare (neramificate) ori de cate ori este necesara schimbarea de diametru. Poate fi utilizata si la ramificatii (modificari de directie), pentru antene secundare, cand este necesara si schimbarea de diametru (de exemplu, in cazul in care este necesara schimbarea de directie cu 90 de grade si reducerea diametrului de la 110 la 75 mm, se va utiliza cot aripa de ploaie 110 mm si reductie de la 110 mm la 75 mm).

Robinet aripa de ploaie - De obicei, robinetul de linie se monteaza pe antenele secundare si are rolul de inchidere a acestora in functie de secventele de udare necesare (debitul disponibil la sursa, presiune din sistem etc.).

Garnitura aripa ploaie - Garnitura se utilizeaza la toate fitingurile prevazute cu cuple rapide tip aripa de ploaie (hidrant, cruce, dop,cot, teu, etc., prevazute cu slot de etansare). Astfel, etanseitatea este asigurata prin intermediul garniturii ce se monteaza in slotul de pozare al cuplei mama. Datorita slotului de pozare, garnitura se fixeza corect, fara riscul de a fi pierduta.


Subcategorii