HIDRANT ARIPA DE PLOAIE

Hidranti aripa de ploaie | Depozitul de Irigatii

Hidranti aripa de ploaie pentru diametrele 63, 75, 90 si 110 mm cu filet interior de 32 mm - 1 tol, cuple mama - tata (cu clesti)

Inginerii Depozitului de Irigatii incearca sa furnizeze date cat mai detaliate pentru fiecare produs inclus in oferta si prezentat pe site. In cele ce urmeaza, prezentam recomandarile noastre privind achizitia si cel mai eficient mod de utilizare a HIDRANTILOR DE IRIGATII - tip Aripa de Ploaie. Inainte de achizitia HIDRANTULUI ARIPA DE PLOAIE, echipa tehnica a Depozitului de Irigatii recomanda clientilor citirea descrierii produsului si fisei tehnice a acestuia.

Hidranti irigatii

Produsul Hidrant coloana irigatii, poate fi utilizat la configurarea unor game diverse de aripi de ploaie simple, compuse sau telescopice cu diametrul principal sau secundar de 63 , 75, 90 si 110 mm.

  • La o scara mai mica, hidrantul irigatii este similar cu hidrantii de irigatii clasicii (prevazuti cu robinet) care pot deservi o antena completa (o aripa de ploaie completa), prin conectarea la o conducta de aductiune principala (sau de transport, de obicei ingropata). Desi au aceeasi denumire, hidrantul coloana irigatii se refera strict la sistemele de aspersie (aripi de ploaie) de tip nou, din PEHD, prevazute cu cuple rapide (mama fara clesti si tata cu clesti), din clasa de diametre 63 , 75, 90 si 110 mm si clasa de presiune PN4 sau PN6.
  • Pentru diametre mai mari ale conductei principale (125, 160 mm), nu se mai utilizeaza hidranti tip aripa de ploaie montati direct pe conducta (diametrul maxim al hidrantilor aripa de ploaie este de 110 mm). Pentru diametrele mai mari de 110 mm, din punct de vedere economic, rolul conductei principale este strict de transport putand deservi diverse sisteme de irigatii inclusiv aripi de ploaie cu diametre inferioare (de 110, 90, 75 sau 63 mm).
  • Ca si in cazul hidrantilor de irigatii clasici, tipul de hidrant aspersie poate fi prevazut cu robinet. Utilizarea robinetului este recomandata in toate cazurile in care sursa de apa este limitata sau debitul si presiunea la intrarea in sistem nu ating parametrii recomandati de functionare a aripii de ploaie.
  • Prin intermediul hidrantului, in cadrul sistemului de aspersie de tip aripa de ploaie, se poate amplasa orice consumator (aspersor de impact pe tija sau trepied, furtun de udare, tambur, udare gravitationala etc.), montat la orice imbinare de tronsoane aripa de ploaie.
  • Amplasarea hidrantilor se poate face din bara in bara (din tronson in tronson), la doua tronsoane sau chiar 3, in functie de schema de udare recomandata. Cele mai comune scheme de udare propun montarea hidrantilor si implicit a aspersoarelor, din 6 in 6 metri sau din 12 in 12 metri. Aceste distante sunt conditionate de lungimea tronsoanelor aripii de ploaie care in general este de 6 metri.

In cazul in care schema de udare este diferita, Depozitul de Irigatii produce inclusiv tronsoane aripi de ploaie cu lungimi mai mici de 6 metri. In acest fel amplasarea hidrantilor se poate face la 4, 8 sau 10 metri (scheme recomandate in general in cazul aspersoarelor cu raza mica de actiune).

Hidrant coloana irigatii

Produsul hidrant aripa de ploaie este prevazut cu filet interior standard de 1 tol prin intermediul caruia se poate monta tija aspersorului (inaltator aspersor), cu diametrul de 1 tol cu filet exterior. Cu ajutorul filetului interior standard de 1 tol, se poate utiliza orice adaptor de compresiune sau PEHD, mufa sau niplu PEHD, egale sau reduse, toate acest fitinguri avand filet exterior standard de 1 tol. Astfel, prin intermediul filetului interior de 1 tol, la hidrant aripa de ploaie se pot conecta diverse fitinguri si accesorii in functie de cerintele sistemului de aspersie sau nevoile utilizatorului (de exemplu: cu ajutorul hidrantilor se pot amplasa cu usurinta manometre in diverse puncte ale sistemului de aspersie).

Hidrantul este prevazut cu stabilizator (talpica) astfel incat tija aspersorului sa ramana verticala indiferent de tipul, structura sau gradul de umiditate al solului. Rolul stabilizatorului (talpicii) este acela de a asigura pozitia corecta a aspersorului (raza si unghiul de udare corecte) indiferent de schema de udare utilizata.

Imbinarea hidrantului in cadrul sistemului de aspersie, se face cu ajutorul cuplelor rapide care asigura o etanseitate ridicata si usureaza operatiunea de montare sau demontare a aripii de ploaie. Cupla mama este prevazuta cu slot de pozare pentru garnitura de etanseizare, cu fixare sigura fara riscul de a fi pierduta.

Hidrantii comercializati de Depozitul de Irigatii sunt disponibili in doua variante: cu cuple de plastic (testate si patentate de producator) sau cuple metalice. Ambele variante sunt perfect compatibile cu orice fel de sistem de aspersie cu cuple rapide tip aripa de ploaie si cu toate fitingurile aferente: cot, cruce, dop, reductie, etc.

Hidrantul este fabricat din polietilena, material usor si flexibil, rezistent la actiuni mecanice, usor de manipulat si inert din punct de vedere chimic. Clasa de presiune a hidrantului este de 16 bari.

Hidrant teava irigatii – recomandari utilizare

Se recomanda amplasarea hidrantului pe teren drept pentru a asigura verticalitatea aspersorului implicit functionarea acestuia in parametri (raza si unghi de udare corect). In cazul brazdelor sau terenului inclinat sunt necesare lucrari suplimentare pentru amplasarea hidrantului pozitia corecta.

  • Pentru asigurarea verticalitatii, mai ales pentru hidrantii de 63 / 75 mm a carora talpica stabilizatoare are suprafata mai mica, se recomanda fixarea de sol a acestora in pozitia corecta. Tot pentru asigurarea verticalitatii si a stabilitatii in timpul functionarii aspersorului, pentru hidrantii de 63 mm, se recomanda amplasarea robinetului de 1” Fi x Fe, direct in hidrant, urmand ca tija sa fie montata in robinet. In acest mod se asigura stabilitatea ansamblului tija – robinet –aspersor.
  • Pentru protectia hidrantului (in special a cuplelor cu clesti) este recomandat ca mutarea (demontarea aripii) sa se faca tronson cu tronson iar setul de aspersie (ansamblul hidrant, tija aspersor, robinet si aspersor) sa fie manipulat separat. In cazul in care una din cuplele hidrantului se deterioreaza (de obicei datorita manipularii necorespunzatoare), Depozitul de Irigatii asigura cuple de schimb atat pe perioada garantiei cat si dupa expirarea acesteia. Desi cuplele hidrantului sunt testate si verificate pana la 24 de bari, nu se recomanda utilizarea acestora pentru presiuni mai mari decat cea stabilita de producator.
  • Pentru a asigura etansarea corecta a aripii de ploaie si a mari durata de viata a garniturilor, pe perioda depozitarii se recomanda scoaterea garniturilor de etansare din hidrant, urmand ca acestea sa fie protejate de umezeala si temperaturi scazute. Odata cu punerea hidrantilor pe pozitie, se vor monta din nou garniturile dupa ce in prealabil se va curata slotul de etansare al hidrantului.

Hidrant aspersor

Pentru orice detalii suplimentare sau pentru a va transmite ultimele detalii legate de oferta hidrant aspersor aripa de ploaie actualizata, puteti sa ne contactati la nr. de telefon de pe site, prin formularul de contact sau la adresa de e-mail office@depozitul-de-irigatii.com.

Hidrantul aripa de ploaie este inclus in componentele aripilor de ploaie – Sisteme Complete, proiectate de inginerii Depozitul de Irigatii. De asemenea este inclus in seturile de aspersie si in aripile de ploaie compuse – telescopice configurate de Depozitul de Irigatii.

 

Hidrant aripa de ploaie - garantie

Hidrantii de irigatii – tip Aripa de Ploaie, comercializati de Depozitul de Irigatii sunt insotiti de certificat de calitate/conformitate, contract de vanzare – cumparare si proces verbal de predare – primire. Garantia oferita de societatea noastra Depozitul de Irigatii SRL este de 12 luni de la data semnarii procesului verbal de predare – primire.


Hidrant aripa de ploaie - 63mm x 1" x 63mm;

Hidrant aripa de ploaie - 63mm x 1" x 63mm;

Descriere generala - Hidrant aripa de ploaie - 63mm x 1" x 63mm; Produsul hidrant aspersie 63 mm, po..

12,73 lei 14,17 lei Fără TVA: 10,70 lei

Hidrant aripa de ploaie - 75mm x 1" x 75mm;

Hidrant aripa de ploaie - 75mm x 1" x 75mm;

Descriere generala - Hidrant aripa de ploaie - 75mm x 1" x 75mm; Produsul hidrant aripa de ploaie 75..

15,90 lei 21,32 lei Fără TVA: 13,36 lei

Hidrant aripa de ploaie - 90mm x 1" x 90mm;

Hidrant aripa de ploaie - 90mm x 1" x 90mm;

Descriere generala - Hidrant aripa de ploaie - 90mm x 1" x 90mm; Produsul hidrant aspersie irigatii ..

19,86 lei 25,10 lei Fără TVA: 16,69 lei

Hidrant aripa de ploaie - 110mm x 1" x 110mm;

Hidrant aripa de ploaie - 110mm x 1" x 110mm;

Descriere generala - Hidrant aripa de ploaie - 110mm x 1" x 110mm; Produsul hidrant coloana irigatii..

29,80 lei 35,46 lei Fără TVA: 25,04 lei

Afişare 1 - 4 din 4 (1 pagini)