• contact@depozitul-de-irigatii.com
  • Str. 1 Decembrie 1918, nr. 2, Darasti-Ilfov, Ilfov

TEAVA IRIGATII ARIPA DE PLOAIE

TEAVA IRIGATII ARIPA DE PLOAIE

Teava de irigat | Coloane irigatii tip aripa de ploaie

Depozitul de Irigatii produce teava de irigatii tip aripa de ploaie cu diametre de 63, 75, 90, 110, 125, 160 mm si clase de presiune PN4, PN6 si PN10. Toate tevile de irigatii tip Aripa de Ploaie, comercializate de Depozitul de Irigatii sunt insotite de certificate de calitate/conformitate (atat pentru conducta principala cat si pentru cuplele rapide), contract de vanzare – cumparare si proces verbal de predare – primire. Garantia oferita de societatea noastra Depozitul de Irigatii SRL este de 24 luni de la data semnarii procesului verbal de predare – primire.

Sudura cuplelor rapide se face in hala proprie de productie, utilizand metoda standard de sudare a maselor plastice prin frecare rotativa (cu ajutorul utilajului de sudura prin frictiune). Teava PEHD utilizata este romaneasca (produsa conform standardelor de calitate romanesti si europene) iar cuplele rapide mama – tata sunt importate din Turcia.

Tipuri teava aripa ploaie

Pentru a acoperi o gama cat mai larga de aplicatii, in cadrul categoriei tevi de irigatii au fost incluse:

  • Tevi irigat pentru aripa de ploaie – Sunt incluse in aripile de ploaie si au rol de transport si distributie prin intermediul hidrantilor montati la capetele tronsoanelor. Tevile de irigatii tip aripa de ploaie sunt rezistente la actiuni mecanice (inclusiv la UV) si usor de manipulat atat pentru transport cat si pentru mutarile succesive in camp;
  • Tevi de irigatii pentru transport (conducte oarbe) – Au rolul de transport al apei de la sursa (grup de pompare) la sistemul de irigatii (aripa de ploaie, tambur etc.). Pentru a micsora costul de investitie, lungimea acestora trebuie sa fie mai mare respectiv 6 sau 12 metri;
  • Tronsoane de decantare – Se monteaza la capatul antenelor si au rolul de protejare a aspersoarelor impotriva colmatarii (impuritatilor). Pentru aceste tevi, nu recomandam o lungime mai mica de 2 metri (in functie de turbiditatea apei se pot alege lungimi de 1, 2, 3 sau chiar metri pentru apa foarte murdara);
  • Tronsoane inversoare – Sunt tevi de irigatii cu cuple rapide mama – mama sau tata – tata. Se utilizeaza in cadrul aripilor de ploaie pentru modificarea sensului cuplelor din mama in tata sau invers. Lungimea acestora este 0.5 metri. Clasa de presiune va fi similara cu cea a conductelor principale;

Conducta aripa ploaie clasa de presiune

DEPOZITUL DE IRIGATII produce teava de irigat din plastic cu diametrele de 63, 75, 90, 110, 125 si 160 mm, cu lungimile de la 0.5 la 12 metri si clasa de presiune PN4, PN6, PN10 si PN16.

  • Tevi de irigatii PN4

Tevile de irigatii PEHD de 4 bari, cu diametrele 63, 75, 90 si 110 mm, reprezinta cea mai ieftina varianta putand fi utilizate in toata gama de sisteme de irigatii a caror presiune normala de lucru nu depaseste valoarea de 4 bari.

  • Tevi de irigatii PN6

Tevile de irigatii produse utilizand conducte PEHD de 6 bari, cu diametrele 63, 75, 90, 110, 125 si 160 mm, se pot utiliza in toate sistemele de irigatii a caror presiune de lucru normala nu depaseste 6 bari. Astfel, se pot utiliza atat ca tevi irigat pentru aripa de ploaie cat si ca tevi de irigatii pentru transport (conducte oarbe), folosite de obicei pentru alimentarea cu apa a tamburilor, a instalatiilor de irigat liniare / pivot sau ca magistrale principale pentru sisteme de irigatii tip aripa de ploaie sau picurare.

  • Tevi de irigatii PN10

Tevile de irigatii produse utilizand conducte PEHD de 10 bari, cu diametrele 110, 125 si 160 mm se produc exclusiv la comanda. Recomandam ca inainte de achizitia unui astfel de produs, sa se efectueze o analiza tehnico-economica care sa justifice utilizarea acestui tip de teava. Echipa tehnica DEPOZITUL DE IRIGATII va sta la dispozitie cu sfaturi si recomandari privind achizitia oricarui tip de teava de irigatii. Acest tip de teava se utilizeaza in cadrul sistemelor de irigatii cu tambur sau liniare, vand rolul de conducta de transport.

 

Pret teava irigat aripa de ploaie

Inainte de achizitia oricarui tevi de irigatii tip aripa de ploaie, echipa tehnica a Depozitului de Irigatii recomanda verificarea cu atentie a clasei de presiune a conductei, raportul dimensional standard SDR, PE (rezistenta minima necesara), standardul de referinta si data productiei. Aceste caracteristici se regasesc inscriptionate pe conducta, impreuna cu dungile albastre coextrudate, informatii obligatorii pentru conductele cu rol de transport si distributie a apei.

Totodata, la livrarea tevilor de irigatii, se recomanda solicitarea certificatului de calitate a conductei. Nu recomandam achizitionarea tronsoanelor produse cu conducta necertificata (a caror clasa de presiune este incerta, nu este stantata pe conducta sau nu este standard). De asemenea, nu recomandam utilizarea conductelor livrate la colac, indiferent de standard, diametru sau clasa de presiune. In fisa tehnica a produsului (prezentata pe site-ul Depozitului de Irigatii), sunt prezentate componentele tronsonului si caracteristicile tehnice ale acestuia, respectiv:

Datorita liniei de asamblare proprie, Depozitul De Irigatii comercializeaza tevi de irigatii, la cel mai mic pret disponibil pe piata.


Subcategorii